Fish4Dogs
fish4dogs label

Διακοπές με τον σκύλο

03/07/2021

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και μαζί οι μικρές και μεγάλες αποδράσεις με τους τετράποδους φίλους μας.
Είναι σημαντικό να προμηθευτείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό πρίν από κάθε ταξίδι μικρό ή μεγάλο όπως κλουβιά μεταφοράς, ζώνες ασφαλείας, κάλυμα αυτοκινήτου, σαμαράκι ζώου κτλ. Το κάθε προϊόν ξεχωριστά έχει διαφορετική χρήση. Το σαμαράκι αυτοκινήτου με την ζώνη ασφαλείας θα συγκρατήσει το σκυλί σας από το να κινείται, ωστόσο μπορεί να ξαπλώνει. Το κλουβί θα περιορίσει το ζώο σε ένα συγκεκριμμένο μέρος του αυτοκινήτου. Ό, τι χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές στο αυτοκίνητο.

Βοηθήστε το σκυλί σας να συνηθίσει τις μετακινήσεις αυξάνοντας το διάστημα των σταδιακά και χρησιμοποιείστε λιχουδιές για να το δελεάσετε. Αν χρησιμοποείτε κλουβί μεταφοράς καλό θα ήταν το ζώο να έχει συνηθίσει την παραμονή του εκεί για κάποιο διάστημα πριν αυτό τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. Πρίν το ταξίδι συζητήστε με τον κτηνιατρός σας την πιθανότητα να έχετε προμηθευτεί κάποια αγωγή σε περίπτωση που το ζώο αδιαθετήσει. Μερικές φορές το ταξίδι με άδειο στομάχι βοηθά.

Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο είναι καλά αεριζόμενο, αυτό θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Μην αφήνετε το σκυλί σας να έχει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο – δεν είναι μόνο επικίνδυνο αλλά μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς στα μάτια. Σταματήστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ξεκουραστείτε και εσείς και το ζώο. Αν χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητο αφύλακτο καλό θα ήταν κάποιος να παραμείνει μαζί με τον σκύλο.
Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές τα ταξίδια με τους τετράποδους φίλους μας θα γίνουν πιο ευχάριστα.

feed fish logo