Fish4Dogs
fish4dogs label

Υγιή και ευτυχισμένα κατοικίδια την περίοδο των Χριστουγέννων

11/12/2018

19997-Shar-pei-pup-wearing-a-Santa-hat-white-background

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους, τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιόδους του χρόνου για τα κατοικίδια. Ένας στους δέκα ιδιοκτήτες κατοικιδίων έχει αντιμετωπίσει επείγουσα κατάσταση που τον οδήγησε στον κτηνίατρο κατά τη διάρκεια των Χριστουγένων, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της PDSA. Το άγχος των ημερών, οι επισκέψεις των συγγενών, και τα εορταστικά ψώνια καθιστούν πιο δύσκολο το να παρακολουθούμε τα τριχωτά μέλη της οικογένειάς μας.

Αδιαθεσίες σχετικές με το φαγητό, ατυχήματα στο δρόμο και θανάσιμες μολύνσεις βρίσκονται μέσα στη λίστα των κινδύνων που μπορούν να βάλουν ένα ξαφνικό τέλος στους εποχιακούς εορτασμούς για χιλιάδες κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους.

Οι 5 πιο συχνοί λόγοι που τον περασμένο χρόνο οι σκύλοι επισκέφθηκαν τον κτηνίατρο την ημέρα των Χριστουγένων είναι:

1. Γαστρίτιδα
2. Κοψήματα, πληγές ή δαγκώματα
3. Τραύματα του μαλακού ιστού
4. Κατάπωση ξένων σωμάτων
5. Δηλητηρίαση από σοκολάτα

Διαβάστε παρακάτω μερικά μικρά μυστικά για να είναι ο σκύλος σας ευτυχισμένος και υγιής αυτά τα Χριστούγεννα:

image2 (1)

1. Διατηρήστε μια καθημερινή ρουτίνα: Άν και τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ δραστήρια και γεμάτη μέρα, το να διατηρήσουμε φυσιολογικό πρόγραμμα για τη βόλτα και το φαγητό, θα βοηθήσει τα κατοικίδια να είναι ήρεμα και μακριά από σκανδαλιές.
2. Μην αφήνετε τα κατοικίδια να ενδώσουν στον πειρασμό: Παρ΄όλο που είναι δελεαστικό, μην τους δίνετε περισσότερο φαγητό ή ακατάλληλες λιχουδιές.
3. Δώστε προσοχή στο δέντρο και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που μπορεί να τα τραβήξουν και να πέσουν καθώς και τα στολίδια που τα βλέπουν σαν “σνακ” αποτελούν μεγάλους κινδύνους για τα κατοικίδια.
4. Κρατήστε μακριά τους τα δώρα και τα περιτυλίγματά τους: Οι ευχετήριες κάρτες, το χαρτί περιτυλίγματος και οι κορδέλες μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα εάν τα φάνε τα κατοικίδια.

5. Προσέξτε τα δηλητηριώδη φυτά: Δυστυχώς πολλά από τα φυτά που εμφανίζονται τα Χριστούγεννα είναι τοξικά για τα κατοικίδια – συμπεριλαμβανομένων των γκύ και των Αλεξανδρινών.
6. Τα κόκκαλα της γαλοπούλας: Κρατήστε τα κατοικίδιά σας μακριά από την κουζίνα σας τα Χριστούγεννα. Τα κόκκαλα της γαλοπούλας είναι τόσο επικίνδυνα όσο και τα κόκκαλα του κοτόπουλου.
7. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια: Τα μασημένα καλώδια είναι συνταγή καταστροφής…για τα κατοικίδια.
8. Κρατήστε τα κατοικίδιά σας ήρεμα: Εάν κάνετε πάρτι, σιγουρευτήτε ότι τα κατοικίδιά σας μπορούν να βρίσκονται σε ένα άλλο μέρος του σπιτιού, πιο ήσυχο.
9. Να είστε σε ετοιμότητα: Ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας του κτηνιάτρου σας και έχετε πρόχειρο το τηλέφωνο για το κέντρο επειγόντων περιστατικών, για ώρα ανάγκης.
Κάντε χαρούμενο το σκυλάκι σας κρατώντας το παράλληλα απασχολημένο, κρύβοντας σε ένα Kong την αγαπημένη του λιχουδιά της Fish4Dogs και καταψύξτε το. Θα λατρέψει να παίζει ψάχνοντας την τροφή και θα απασχολείται παίζοντας ευχάριστα.
Καλά Χριστούγεννα!

feed fish logo