Fish4Dogs
fish4dogs label

Η προμήθεια και η βιωσιμότητα της Finest Cornish Sardine Complete

13/11/2020

   Η σαρδέλα αλιεύεται στην Κορνουάλη νότια της Αγγλίας εδώ και αιώνες. Το πρώτο καταγεγραμμένο εξαγωγικό εμπόριο σημειώθηκε ήδη από το 1555 όταν η Μαρία Α΄της Αγγλίας ήταν στο θρόνο!
   Το 2009, στην σαρδέλα Κορνουάλης απονεμήθηκε το καθεστώς προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (PGI) λόγω του ελεγχόμενου τρόπου με τον οποίο αλιεύθηκε καθώς και της ιστορικής σχέσης με την αλιεία στα ύδατα της Κορνουάλης. Αυτό παρέχει νομική προστασία, αποτρέποντας τη χρήση του ονόματος από τους μιμητές χαμηλότερης ποιότητας.
   Συχνά η θαλάσσια αλιεία περιλαμβάνει τεράστια εργοστασιακά πλοία, με τεράστια δίχτυα, που παραμένουν στη θάλασσα για πολλές εβδομάδες. Η αλιεία της σαρδέλας στην Κορνουάλη είναι μια πολύ μικρότερη και ελεγχόμενη λειτουργία. Τα σκάφη είναι μικρά κάτω από 16 μέτρα μήκος και με πλήρωμα 3 ή 4 άτομα.
   Τα σκάφη ξεκινούν την αυγή ή το σούρουπο ψαρεύουν την ημέρα ή τη νύχτα αντιστοίχως και επιστρέφουν πίσω στη βάση τους.Ανάλογα με το πόσο επιτυχημένη ήταν οι ψαριά τους στην θάλασσα, θα επιστρέψουν 2 ή 3 φορές για να ξεφορώσουν τα αλιεύματά τους στο λιμάνι του Newlyn, του Falmouth ή του Fowey.
   Η αλιεία λειτουργεί εξ ολοκλήρου εντός ορίου 6 μιλίων. Ως επί το πλείστον, τα σκάφη είναι ορατά από την ξηρά.Τα σκάφη χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται δακτυλιοειδής διχτυών όπου εκτοξεύεται ένα δίχτυ και στη συνέχεια το σκάφος ιστιοδρομεί κυκλικά γύρω από το κοπάδι των ψαριών. Στη συνέχεια, ένα σχοινί κάτω από το δίχτυ το τραβά μαζί με τα ψάρια. Οι πλοίαρχοι συνήθως μπορούν να πουν ποια είδη ψαριών υπάρχουν πριν να τραβήξουν τα δίχτυα. Ωστόσο, αν τυχαία πιάσουν το λανθασμένο είδος, τότε το δίχτυ μπορεί να απελευθερωθεί επιτρέποντας στα ψάρια να επιστρέψουν στη θάλασσα. Τα συγκριμένα δίχτυα δεν μοιάζουν με τα τεράστια δίχτυα που χρησιμοποιούνται μαζικά από τα αλιευτικά σκάφη. Τα δίχτυα αυτά έχουν μήκος μόνο 200 με 250 μέτρα και βάθος 30 μέτρων.
   Για τους παραπάνω λόγους, η αλιεία σαρδελών της Κορνουάλης έχει λάβει τη διαπίστευση του Συμβουλίου Θαλάσσιας Διοίκησης ως βιώσιμη αλιεία.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το στόλο που είναι υπεύθυνος για την αλίευση της Fish4Dogs Finest Cornish Sardine:

FY119 Μήκος 9,95 μ. – Πλοίαρχος Mike Brokenshire – λιμάνι Mevagissy

PZ181 Mayflower – μήκος 16 μ.– Πλοίαρχος Mr Peter Buckland – λιμάνι Newlyn

PZ182 Asthore – μήκος 16 μ.- Πλοίαρχος Peter Bullock – home port Newlyn

Η σειρά της Fish4Dogs με σαρδέλα εμπεριέχει μόνο φρέσκια σαρδέλα που προορίζεται και για ανθρώπινη κατανάλωση. Χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια, η γευστικότητα αυτής της συνταγής είναι εξαιρετικά νόστιμη, δίνοντας το καλύτερο στους τετράποδους φίλους μας.

feed fish logo